domingo, 1 de junio de 2008

FiNAL DE CURS


Bé noies, el curs ja ha finalitzat, les classes s'han donat per acabades i ara només toca estudiar per els exàmens.


Avui és la última entrada al blog, però també el podriem continuar, encara que no fos per aquesta assignatura. Per anar-nos ajudant amb el temari i examens! no ens aniria pas malamen, oi?


Com que aquest blog és per la classe d'NTAE, dir que ara ja s'ha acabat, per moltes dificultats que haguem tingut, que no haguem entés.....ja ens en hem ensortit!, hem pogut realitzar el JCLIC, el video, que tan bé ens ho hem passat gravant-lo, el retocament de les fotografies amb el gimp,....ara ja s'ha acabat i només ens queda estudiar! a estudiar tot el que em fet sense adonar-nos! així que molta sort nenes!! i anims!!!=)


Doncs espero que tingueu molta sort amb els exàmens i que ens veiem un altre cop l'any vinent! Passeu un bon estiu, disfruteu-lo al màxim!!! viatgeu, rieu, balleu, sortiu, somrieu!! però sobretot...vigileu!!aneu amb compte per la carretera! que a l'estiu, sembli mentida hi ha molt perill.


Un petó a totes i molt bon estiu!!

miércoles, 28 de mayo de 2008

NOTICIA DEL 20 MINUTS


La prensa belga exige 49 millones a Google



Copiepresse, un grupo belga de defensa de los derechos de autor, ha confirmado que ha exigido que representantes de Google acudan de nuevo a los tribunales en septiembre para responder ante su última demanda. Los medios impresos a los que representa exigen al buscador el pago de entre 32,8 y 49,2 millones de euros por el uso de sus noticias en Google News.

Según informa The Guardian, los editores de prensa han exigido incluso que Google pague una multa provisional de cuatro millones de euros mientras se resuelve su denuncia.

Han calculado sus pérdidas en función de los contenidos usados por Google desde 2001
Afirman que la inclusión en el portal de noticias del buscador de contenidos propios sin haber pedido autorización para ello ha generado pérdidas millonarias. Para calcularlas, se ha repasado el número de noticias incluidas en Google News desde su lanzamiento en Bélgica, en 2006, y en los resultados genéricos de la página web.

Google, por su parte, dice que no se pronunciará sobre esta denuncia hasta que no reciba una notificación oficial.

Hace ya más de un año que el buscador se enfrenta a problemas legales con Copiepresse, que denunció a la compañía estadounidense por el uso de noticias de periódicos como Le Soir y La Libre Belgique. Un tribunal dio la razón a los editores en febrero de 2007, pero el auto fue recurrido, por lo que el caso está pendiente de una resolución final.

Al veure aquesta noticia avui al diari , he pensat que seria bo que la publiqués al weblog. Ja que està relacionada amb l'assignatura i també amb els problemes que em tinguts en diferenciar webs i google.
Potser és que el google no és tan legal i útil com nosaltres creiem...o potser si? aqui queda l'incògnita....

diiari 20minuts

martes, 27 de mayo de 2008

EXPOSSICIONS JCLIC :sessió 2

  • La primera exposicio del dia del JCLIC és sobre el tema els animals de la granja. El grup és format per l aMarta Serrano, Maria Canamasses, Maria Muntané i Aida Flores. El link és el següent: http://martetaaa89.googlepages.com/grup6
  • La segona exposició tracta el tema de fenomens metterològics. EL grp està format per la Miriam Cervantes, La noemí, la Gemma i la Estela. l'enllaç per poder accedir al seu JCLIC és el següent: http://grup7.ntae.googlepages.com/
Avui hem finalitzat les exposicions del JCLIC, i amb això hem acabat el quatrimestre. Demà a la classe farem un repàs de preparació per l'exàmen de Juny.

domingo, 25 de mayo de 2008

EDU365 temari d'exàmen

La nostre expossició va ser l'EDU365. A continuació us deixo publicat el temari d'exàmen perquè us el pogueu estudiar:

Què és?

És un portal educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, orientat i desenvolupat específicament per a l’alumnat i les seves famílies, que es basa en infrastructures i serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC).

Objectius

Alguns dels objectius d’aquesta web són els següents:

· Potenciar l’ús educatiu d’Internet.

· Proporcionar un mateix entorn educatiu a casa i a l’escola.

· Universalitzar una oferta equitativa per als estudiants sense tenir en compte el nivell econòmic, sexe, lloc de residència, discapacitats i entorn cultural.

· Posar al servei d’alumnes i famílies informacions i continguts educatius adients i en català.

· Explorar una nova via entre pares, alumnes i professorat.

· Promoure oportunitats d’ús segur a la xarxa.

· Contribuir a comunicar els valors, riscs i responsabilitats relacionats amb l’ús d’internet.

Usuaris

Els usuaris poden ser diversos: usuaris registrats a l’edu365, com els pares alumnes, professorat i centres educatius no universitaris de Catalunya. Malgrat que no estiguis registrat a la web, podras visitar-la tot i que no se’t mostrarà la quantitat total d’informació de què disposa aquest portal.

· Alumnes: s’han de donar d’alta del portal per tenir el codi d’usuari i la contrasenya.

· Pares i mares: quan els alumnes es donen d’alta els seus pares queden automàticament registrats al portal.

· Professorat: ha d’utilitzar l’identificador i la contrasenya XTEC.

· Centre educatiu: ha d’utilitzar l’identificador XTEC.

Què són les M.U.D.?

Sigles de Mini Unitat Didàctica. Són una proposta didàctica de l’EDU365 per aprendre autònomament. Estan classificades per àrees. Tenen una part teòrica, una de pràctica i una altra d’autoavaluació. També un glossari de termes.

Aqui teniu uns enllaços que us poden servir d'ajuda:

EDU365

MAPA CONCEPTUAL EDU365


jueves, 22 de mayo de 2008

EXPOSICIONS JCLIC


Aquest grup ha realitzat aquest JCLIC per facilitar-nos l'estudi de les pissarres digitals per l'exàmen del mes de Juny. Sota el meu punt de vista ha estat molt ben pesat, ja que és un ajut per poder aprofundir i millorar en l'estudi de la matèria.

Nosaltres hem volgut crear un JCLIC, no per a nens d'infantil ni per nens de primària, sinó què esta encarat per alumnes de batxilllerat que están en l'últim curs i s¡están preparant per la selectivitat. Amb aquest JCLIC els volem ajudar a aprofundir i repassar per la selectivitat.

Aquest JCLIC està dedicat als alumnes que estudien NTAE per tal de poder repassar de cara l'exàmen. Ha sigut una bona pensada perquè ens permet repassar allò que ens sigui una mica mésifícil i també a memoritzar i entendre els conceptes sobre el tema.

jueves, 15 de mayo de 2008

XTEC.CAT

En l'exposició del grup de l'XTEC.CAT se´ns han plantejat unes preguntes i activitats que haviem d'anar cercant oer la meteixa web. Les activitats eren les següents:
  • Buscar un joc infantil
  • experiencia musical
  • recursos professorat i alumnat
  • activitats realitzades per CEIP el farrell P-4
  • Com prsentar-nos a les oposicions
  • Prenscripcions a les escoles
  • D-mostre't concurs
  • revistes digitals
  • trobar una casa de colòniez per fer esports d'aventura
Un cop relaitzat tot això em fet un debat sobre la web.
Em vist un video fet per elles que parla sobre l' XTEC .
www.xtec.cat

miércoles, 14 de mayo de 2008

PISSARRES DIGITALS


Les pissarres digitals funcionen de forma de forma tàctil.

L''ordinador està conectat a un video projector, i aquest és qui projecta la imatge sobre una superfície de projecció. Si la projecció és correcte i el professor pot utilitzar un retolador interactiu i al matex moment l'ordinador, podem dir que s'està fent un treball totalment correcte.

La PDI pot ser una eina de treball molt útil pels docents i un mitjà altament didàctic i que ajuda a atreure l'atenció dels estudiants.

Les pissarres ja han començat a implantar-se a les aules.

PEl que fa al teclat, si apretem la tecla que trobem a la part inferior de la pantalla ens apareix un teclat a la pantalla, a partir d'alla tenim tot un teclat completament complert, però en el principal no ens surten ni les majúscules ni els signes de puntuacío que en un teclat normal es fan apretant a una tecla supletòria, perque aquests simbols surtim em d'apretar la tecla de majuscula i apareixen tots els altres.



SMART NOTEBOOK


Aquest programa ve amb les PDI.

Aquest és un prgrama que tu pots escriure a la pissarra i com que reconeix les lletres despres es pot convertirt i crear un document.
A aquest programa i podem trobam us avantatges i uns inconvenients.
Inconvenients:
  • L'ombra
  • El cost
  • No es pot instal·lar a qualsevol aula
  • ...

Avantatges:

  • Molt motivador
  • classe més magistral
  • Es poden fer treballs cooperatius, connectats a altres pissarres del centre o da'altres centres.
  • Podem utilitzar tots els programes que tingui l'ordinador.

La PDI s'ha d'instal·lar en una aula que tingui unes bones qualitats, com la llum... però actualment aquest ja no és un dels problemes principals perquè la projecció es fa pel darrera.

Les pissarres digitals són una bona eina de traball en una classe d'educació infantil. EL problema de l'utilització no és pels nens perquè aquests s'adapten en tot, sinó pels mestres perquè s'estanquen en que no saben com funciona per no apendren i tancar-se amb l'antiguitat.

Aquesta pissarra és molt més útil que les de guix o retolador, perquè desprès d'escriure pots guardar-t'ho, imprimir-ho, enviar-ho...




martes, 13 de mayo de 2008

POWER POINT

Al entrar a classe ens vam trobar una projecció d'un power point que va ser l'introducció del tema: B=el power point.
Vam posar en comú les fotocòpies que tractaben d'aquest tema. A partir d'aquest vam començar a treballar i entendre el power point i l seva funcionalitat.
En el power point hi trobem les transissions, les animacions i les accions.
. Les animacions: aplicacions a un objecte gràfic i/o sonor.
. transissions: efectes sonors que s'apliquen del passar a una diapositiva a una altra.
. Accions: també aplicables als objectes. Al clicar damunt d0'un d'ells canviem de diapositiva. Fem enllaços.

El power point té un grup nombros d'avenços, però com totes les coses també té uns eguit d'inconvenients. Aquest programa és una gran innovació de cara les noves etapes educatives, per mostrar als alumnes una esquematització de la lliçó explicada, per fer atendre més als alumnes, per actuar d'una forma més dinàmica, però aquesta forma també pot perjudicar l'educació, es pot fer un mal ús del programa, per exemple en el moment que el mestre fa un power point per explicar una lliçó i posa tota l'explicació escrita , ja está fen un maus d'això perque els alumnes deconecten al poder llegir el que ell explicara proximament. Aquesta és una de lespirncipaks contrarietats del power point.

En aquest programa també pots posar-hi temps a les teves presentacións, pots posar un contador que tu previament ja has conometrat perquè et quedi exacte amb la explicació , o pots fer-ho de manera manual apretant alguna tecla del teclat.

Per posar en pràctica el que haviem explicat vam fer un power point nosaltres. Aquest power point va consistir en:
1) posar una imatge d'una selva, que previament en jordi ens havia mostrat, de fons.
2)Tot seguit hem posat hem posat dues imatges predissenyades; un lleó i una nena.
3)hem animat les imatges. Per animar-les hem seguit els següents passos: animaciones - personalizar animación.
4) Tot seguit hem dibuixat la trajectoria que faria el lleó al aparèixer a la nena. Per fer-ho hem fet : agregar efecto - trayectoria de animación - dibujar desplazamiento personalizado - per últim clicar -a mano alzada.
5)Per últim a l'activitat hem afegit so al lleó. aqust so l'hem gravat nosaltres amb la nostra pròpia veu, aixó ha sigut grpacies a un programa ja utilitzar anteriorment, l'Audacity.

Aquesta va ser la nostra pràctica de power point

jueves, 8 de mayo de 2008

JCLIC

Primer de tot per poder començar a utilitzar el Jclic vam haver de crear un compte a: http://pages.google.com/.
Un cop vam tenir el compte fet vam triar el tema per fer-lo, Les Friutes.
Un cop decidit vam buscar imatges per mitjà del google. Vam, cercar una maduixa, una plàtan, una taronja i un conjunt de diverses fruites. Un cop ho vam tenir tot guardat vam retocar-ho am el GIMP.
Acte seguit continuant amb el programa del Jclic vaig obrir el Jclic author, per poder realitzar les activiats plantejades:
Primer de tot, vam crear un nou projecte i vam obrir les imatges ,que haviem retocat anteriorment, en una de les pestanyes anomenades "mediatèca". Un cop fet això, vam clicar damunt la pestanya anomenada "activitat" on s'obre una segona pestanya on hi trobem : opcions, finestra, missatges i plafó. La primera activitat que vam realitzar li vam posar el nom de "Resol aquest trencaclosques! que el vam consruir amb la fotografía de les fruites. Tot seguit vam fer una segona activitat , un puzzle d'intercanvi, on els qui resolien l'activitat tenien que ordenar una frase , aquesta diu: "menar fruita cada dia és bo", i la última activitat que vam fer vca ser: un joc d'associació simple, on es relacionaven les altres fotografies amb el nom d'aquelles fruites.
Finalment ho vam guardar al Clzoco per poder-ho emmagatzemar sense perdre-ho.
Quan vam tenir-ho tot vam penjar-ho a la web que anteriorment haviem creat.
El meu Jclic el podeu trobar aqui: http://marionanf.googlepages.com/JCLIC.htm

jueves, 17 de abril de 2008

EL VÍDEOO!

Doncs deprès d'uns dies de molta feina, entre pensar el tema, el mini guió, apendre el funcionament de la camèra i la gravació, vam començar a montar el nostre vídeo.
Primerament vam connectar la càmera a la torre en mòde VCR o PLAYER amb un port Fire Wire ( trasmet dades exactament igual qe L'USB, però no està tan extès com l'USB perquè aquest s'utilitza per la càmara dígital), tot seguit vam insertar la cinta DV mini, Un cop introduida la nostra gravació va passar a l'ordinador.
Per començar a treballar amb el vídeo vam obrir el programa anomenat ; Pinnacle Studio Plus.
Aquest programa està organitzat en tres parts, la primera hi trobem l'apartat anomenat Capturar, en aquest hi apareix la silueta d'una càmera on hi apareixen els icones del play, rew, stop, pause.. i directament aquesta revovina la cinta i actua amb la càmera amb la qual em gravat. La seguent part és Editar, on van anar apareixent les escenes que havíem gravat i on nosaltres vam treballar per poder montar el film, i finalment trobem l'apartat Hacer vídio, on al finalitzar el vídio es redueix i s'adapta per poder obtenir una bona qualitat.
El procès d'elavoració del vídeo va ser el següent:
-Crear una carpeta
- Capturar el material
-Retallar/seleccionar/anomenar les parts
-time/line
- trasicions
-Efectes
-Música/so
-Generar WMV
- COPIAR CARPETA.
Un cop vam acabar de seguir tots aquests passos vam obtenir aquest resultat.

martes, 1 de abril de 2008

El GIMP




Aquesta és la imatge que he escollit per utilitzar en el treball d'NTAE.


Primer de tot em vaig baixar el GIMP del softcatalà. Tot seguit em va aparaixer una pantalleta on em donava tres opcions a seguir, executar, guardar o cancelar. Primer de tot vaig guardar el programa, un cop descarregat el vaig executar i finalment ja vaig començar a treballar la fotografía.


Al moment de començar a treballar la fotografía la vaig obrir seguint els seguents passos: Fitxer-Obra - i el nom de la meva fotografia.


Amb el cúter vaig retallar-la per on més m'agradava, també vaig escriure-hi el nom, i finalment la vaig guardar en format .jpg.


Això si, vaig aprofitar per anar fent-hi retocs per anar investigant el programa. Vaig posar llumetes, aprofondir el colors...


Aquesta és la foto final.

lunes, 24 de marzo de 2008

Tota la informació

Bon dia noies!
la veritat es que el blog no em funciona gaire bé, he intentat conectar-m-hi molts cops i no hi ha hagut manera. Ara ho e tornat a intentar i s'em ha obert d'una forma una mica extranya i no se si es publicará o no...
Se que no es pot ficar tot el que em fet durant aquest període de classes tot de cop però com que no se si s'em tornarà a obrir aprfito.
Durant les primeres classes d'NTAE vam parlar sobre els Wikis , els blogs, l'html.. vam fer un exercici relacionat amb el bit a bit( programa de tv3 on hi podem trovar vídeos d'experiències escolars) i el Webquest (pàgina web on tot el que hi trobem està relacionat amb una activitat plantejada que s'havia de realitzar en grup.)
Em parlat sobre els tallers d'animacions i les seves tècniques, i de com funciona el blink ( Un blink és un campus virtual que complementa el campus real. S'utilitza per fer docència, apendre i gestionar.)
La primera pràctica realitzada a classe va ser am el GIMP, on vam retocar imatges, las vam reduir, canviar el color, afegir text. En la pròxima entrada hi incluiré la imatge.
La segona pràctica va ser de so amb el programa audacity.
Aqui hi ha la meva segona entrada, per sort! he pogut desprès de tants intents!
Fins la pròxima i espera que no em faci esperar tant!
un peto molt gran a totes!

jueves, 28 de febrero de 2008

JA TINC WEBLOG!!

Vinga!! ja tinc el meu webloger!
Ara a apendre a utilitzar-lo!!
Un petóó!!